Schoenmaathulp

Woollies-sloffen / pantoffels komen uit Nieuw-Zeeland. Er wordt daar een ander schoenmatensysteem gebruikt dan in Europa. Alle Woollies-sloffen / pantoffels zijn voorzien van US Mens maten voor mannen en vrouwen of de indicatiematen S, M, L, XL.

Met de onderstaande Schoenmaathulp vindt u in 3 stappen uw juiste Woollies maat.

Uitleg meten voetlengte »

Uw voetlengte meten

Pak een vel papier, dat groter is dan uw voeten. Ga met uw grootste voet op het papier staan.
Draagt u de sloffen met sokken? Houd dan uw sok aan.
Draagt u de sloffen blootvoets? Ga dan met een blote voet op het vel papier staan.

Omtrek de tenen van uw voet: pak een pen of een potlood, plaats deze op het papier en teken een lijn, die de vorm van uw langste tenen volgt.

Omtrek de hiel van uw voet: plaats de pen of het potlood met de punt op het papier en zorg dat de pen of het potlood verticaal/loodrecht tegen uw hiel rust. Teken vervolgens een lijn, die de ronding van uw hiel volgt.

Meet met behulp van een meetlint of liniaal de langste lengte tussen de pen- of potloodstrepen nauwkeurig in millimeters. Controleer of het meetlint begint bij nul. Trek anders het verschil van de gemeten afstand af! Noteer deze maat. Controleer daarna nogmaals de gemeten voetlengte.

Komen de eerste en de tweede meting overeen? Kies dan in de tabel de voetlengtemaat, die uw eigen voetlengte het meest benadert. Houd er rekening mee dat de sloffen nog enigszins uitlopen, dus kies niet te snel voor de grootste maat. De sloffen mogen in het begin namelijk best wel strak zitten. Vervolgens gaat u verder met stap 3.

Zit uw voetlengte tussen twee Woollies-maten in en twijfelt u? Klik hier »

  • Heeft u een brede voet? Kies dan de grootste Woollies-maat.
  • Heeft u een hoge wreef? Kies dan de grootste Woollies-maat.
  • Heeft u een smalle voet? Kies dan de kleinste Woollies-maat.
  • Heeft u een normale voet? Lees hieronder verder.

Twijfelt u nog over de juiste Woollies-maat? Kies dan de Woollies-maat, waarvan u verwacht dat die zal passen. Vervolgens vermeldt u straks - in het opmerkingenveld onderaan op het bestelformulier - uw gemeten voetlengte in millimeters. Vermeld ook of u normale, smalle of juist brede voeten heeft of een hoge wreef. Wij zullen de door u bestelde sloffen / pantoffels van binnen nameten, zodat u de juiste Woollies-maat ontvangt.

Let op: verwar US-Mens maten niet met de in Nederland/België toegepaste Franse schoenmaat! Als u Franse schoenmaat 7 heeft, dan is deze ongelijk aan US-Mens maat 7 en zullen de sloffen niet passen. Ga altijd uit van uw voetlengte of Nederlandse schoenmaat!

Opmerking Unisex Comfort sloffen: vanwege de beperkte instapwijdte zijn deze sloffen / pantoffels ongeschikt voor mensen met een hoge wreef of brede voet.

Bestelt u voor iemand anders? Klik hier »

En bent u niet in staat de voeten van deze persoon op te meten? Meet dan de binnenzoollengte op van een paar goedzittende schoenen - met ronde neus - van deze persoon. Kies vervolgens de Woollies-schoenmaat, waarvan de voetlengte het meest aansluit bij de gemeten millimeters binnenzoollengte.

Let op: elk paar voeten - maar ook elk schapenvachtje - is uniek

Daarom kunnen onze schoenmaattabellen slechts worden gebruikt ter indicatie. Wij kunnen een exacte pasvorm niet garanderen. Met bovenstaande tabel hopen wij u zo goed mogelijk te helpen bij het bepalen van de juiste schoenmaat. Wilt u achteraf ruilen of retourneren? Dat is geen probleem, want u heeft een zichttermijn van 14 dagen na bezorging.