• GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • GRATIS OMRUILEN
  • 100% MADE IN AUSTRALIË & NIEUW-ZEELAND
  • HANDGEMAAKT
  • ACHTERAF BETALEN MOGELIJK
Sluiten
De Surfboots waar het mee begon

Sydney, 1966. Een surfplank-fabrikant kwam naar wolspinner Bob Hayter met een verzoek: kon hij comfortabele boots maken die verkleumde surfers zo uit de zee aan konden trekken? Bob kwam met een eenvoudig maar briljant ontwerp, gebaseerd op pilotenlaarzen. Want ook piloten kampten met koude voeten hoog in de lucht: cockpits werden in die tijd nog niet verwarmd.

Bob’s ontwerp? Door schapenhuid binnenstebuiten te keren, ontstond een warmte-isolerende laars met robuuste suède aan de buitenkant en zachte, vochtabsorberende wol aan de binnenkant. Simpel maar doeltreffend.

De uggs werden al snel een hit onder surfers over de hele wereld. En sinds de sixties is het ontwerp van Bob Hayter, vanaf dat moment de bedenker van de originele Aussie uggs, onveranderd gebleven.

Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard

Uggs staat niet voor een merk, maar voor het model surf boots waarvan WOOLLIES boots de eersten waren. Toen Bob Hayter dit model bedacht had Australië namelijk nog geen copyrightsysteem, waardoor talloze andere fabrikanten zijn innovatie kopieerden - maar nooit evenaarden. Waar bekende merken hun toevlucht nemen tot China voor productie, blijft WOOLLIES staan voor de beste kwaliteit en vakmanschap.

Sheepskin producten van WOOLLIES zijn uniek omdat:

  • Ze volledig met de hand gemaakt worden
  • Ze uitsluitend in Junee, Australië geproduceerd worden
  • Alleen de beste sheepskin van geselecteerde Australische schapen gebruikt wordt.
WOOLLIES haalt de originele surf boots al sinds 2008 naar Nederland. Maar daar zijn we niet gestopt! We hebben ons assortiment inmiddels uitgebreid met bijzondere modellen boots, pantoffels, slippers, handschoenen en inlegzolen voor iedereen. In zowel klassieke als trendy kleuren, maar altijd warm en duurzaam.
Reinier
Test
De filosofie van WOOLLIES

Onze filosofie? Oprechtheid, vriendelijkheid en kwaliteit wint. Dat vertaalt zich in de volgende eigenschappen, die de basis vormen van WOOLLIES:

  • What you see is what you get. Authentieke productfoto’s, een duidelijk verhaal en eerlijke communicatie naar jou als klant.
  • Natuurmaterialen van dieren die een goed leven hebben, en niet opgeofferd worden puur om hun huid.
  • Hoogwaardige producten die met de hand gemaakt worden, van begin tot eind geproduceerd in het land dat daar meester in is. 

Onze filosofie waarborgt sheepskin en merinowollen producten van de hoogste kwaliteit, door ons naar Nederland gebracht. En tevreden klanten. Dat is waar we het voor doen.

De aanpak van WOOLLIES

Eerlijke communicatie zie je terug bij iedere stap van onze aanpak. 

WOOLLIES boots, pantoffels, slippers en accessoires worden 100% met de hand in Australië of Nieuw-Zeeland gemaakt. Dat betekent dat levertijden soms wat langer zijn. Daar zijn we transparant over. Is je favoriete product niet op voorraad? Dan zie je dat ook in de webshop. Wanneer je je inschrijft voor voorraadnotificatie van dat product, krijg je van ons een mailtje wanneer je weer kunt bestellen.

Zodra je bestelling door ons wordt verzonden, heb je het de volgende werkdag in huis (zondagen en feestdagen uitgezonderd). Meer informatie over verzending en bezorging vind je hier.

Wij zijn ervan overtuigd dat je nergens in de BeNeLux een hogere kwaliteit sheepskin of merinowollen producten vindt. Ben je toch niet helemaal happy, en wil je je bestelling retourneren? Dat mag natuurlijk. Je hebt 14 dagen bedenktijd na ontvangst. De retourkosten komen voor jouw eigen rekening. Meer informatie over retourneren en omruilen vind je hier.

Stel ons je vraag

Natuurlijk staan we altijd klaar voor je vragen. Via mail, telefoon en chat. Zo heb jij snel je antwoord, bijvoorbeeld wanneer je niet zeker weet welke maat je moet kiezen of welke kleur bij jou past. We helpen je graag!

Ga je gang, maak het jezelf comfortabel