De pasvorm van schapenwollen sloffen

Recensies

5
Woensdag besteld, vrijdag in huis! Altijd last van koude voeten, verschillende sloffen... - Lees verder

Schapenwollen sloffen en pantoffels: strak om de voet

Draagt u de Woollies sloffen voor de eerste keer, dan merkt u dat deze flink strak om de voet zitten. Dat mag ook, aangezien ze nog uitlopen.
De wol van de nieuwe pantoffels is namelijk nog volumineus, maar wordt steeds platter, naarmate de sloffen langer worden gedragen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de pantoffels.  

Als de drager van de sloffen nog een vinger achterin de slof kan steken bij de hiel, terwijl ze blootsvoets worden gedragen, dan raden wij u aan eventuele ruil nog eens te heroverwegen. Een grotere maat pantoffels kan namelijk na aankoop goed zitten, maar een paar weken later te ruim. Wij adviseren u dit goed, maar voorzichtig te testen. 

Als u wel een vinger achterin - bij de hiel - kunt steken, adviseren wij u niet te ruilen. U zult ze dan gewoon moeten ‘uitlopen’.

Als u staand geen vinger meer achterin - bij de hiel - kunt steken en u voelt dat uw tenen geen ruimte hebben, dan zijn de sloffen te klein. U kunt ze dan ruilen voor een grotere maat.

Verder raden wij u aan de strakke sloffen blootvoets te dragen. Blootvoets dragen geeft de meeste warmte en de polen kunnen zich naar uw voeten vormen, waardoor de pantoffels uiteindelijk losser gaan zitten. Draagt u sokken, dan zitten uw sloffen uiteraard ook wat strakker.