Merinowol uit Nieuw-Zeeland

Merinowol uit Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is het land van de merinowol. Geen wonder dat wij er een warme band mee hebben! Waarom wordt het ook wel Het land van de lange witte wolk genoemd, en wat heeft dat te maken met de meest zachte, warme en witte wol ter wereld? Dat ontdek je in dit blog.

Nieuw-Zeeland:  het land van de lange witte wolk

Nieuw-Zeeland is een zuidwestelijk land in de Grote Oceaan, en onderdeel van het continent Oceanië. Het bestaat uit het grote Noorder- en Zuidzee-eiland en een aantal kleinere eilanden. De ruige natuur, hoge bergtoppen, tropische oerwouden en kraakheldere meren zijn uniek en adembenemend.

De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland zijn de Maori’s. Zij noemen hun land in het algemeen, en het Noordereiland in het bijzonder, 'Aotearoa'. Aotearoa laat zich vrij vertalen als 'land van de lange witte wolk'. Deze naam refereert aan de wolkformaties boven Nieuw-Zeeland, die gebruikt werden ter navigatie door zeevaarders van weleer. Maar ook is die naam een mooie verwijzing naar de bijzondere wol die het land produceert: zacht en wit als een wolkje. Dat ontdekken ook de miljoenen toeristen die jaarlijks het land bezoeken, en met merinowollen souvenirs én warme voeten weer huiswaarts keren.

Warme merinowol

Zowel Nieuw-Zeeland als buurland Australië kennen veel meer schapen dan inwoners, en zijn daarmee de absolute specialisten op gebied van wol. Het is in deze landen dat het unieke merinoschaap leeft. Waarom dit schapenras de koning onder de schapen is? Omdat de kwaliteit van merinowol op eenzame hoogte staat. Het is bovengemiddeld wit, zacht, temperatuurregulerend en fijn van structuur. Daarnaast is het zelfreinigend en voert het vocht op natuurlijke wijze af. Dat maakt producten van merinowol jouw comfortabele keuze om nooit meer last te hebben van kou of zweet. En dankzij WOOLLIES hoef je daar niet voor naar de andere kant van de wereld.

Onze merinowollen handschoenen en wanten worden volledig in Nieuw-Zeeland met de hand gemaakt. Wil je liever warme voeten? Onze merinowollen pantoffels, sokken en inlegzooltjes komen uit Australië, waar het creëren van de beste schapenwollen natuurproducten al sinds de jaren 60 een ambacht is. Ontdek het vakmanschap zelf!