Waarom Merinowol de ideale keuze is

Waarom Merinowol de ideale keuze is

Merinowol is de ideale keuze voor wollen sloffen en pantoffels. Een fijne en extra dikke wol, met meer dan 50 miljoen wolvezels. Dat is 10 keer meer dan in de vacht van andere schapen, zodat u kunt rekenen op de meest warme pantoffels en sloffen. Het is dé reden waarom merinowol zo populair is en zorgt voor heerlijk warme voeten. Ondertussen hebben wij veel aandacht voor dierenwelzijn.

Dierenwelzijn: aandacht voor schaap en wol

Het dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Het Merino-schaap geldt als de koning onder de schapen, dus die moeten we daarom ook op die manier behandelen. Wij maken gebruik van wol als bijproduct van de schapenvleesindustrie, waardoor we daar geen schapen voor hoeven te scheren. In plaats daarvan kiest u voor een paar sloffen zonder u zorgen te hoeven maken over het dierenwelzijn en de manier waarop de schapenhouders omgaan met hun dieren.

Het dierenwelzijn van de Merino-schapen is door de jaren heen sterk verbeterd. Sinds 1999 moeten alle schapenhouders zich al houden aan de NZ Animal Welfare Act. Bij WOOLLIES weten we niet beter, waarmee we ervoor zorgen dat de schapen op een goede manier behandeld worden.

Merinowol uit Australië & Nieuw-Zeeland

De merinowol is afkomstig uit Australië, omdat we de Merino-schapen in Nederland niet of nauwelijks hebben. En ook in de rest van Europa komen we deze praktisch niet tegen. Ze leven in het ruige en bergachtige gebied op het eiland, waar ze de traditionele harde pollen en stugge grassen gebruiken als de ideale voedingsbodem.

Merinowol biedt een aantal belangrijke voordelen. Het materiaal is heerlijk warm en comfortabel. Bovendien is het een zelfreinigend en natuurlijk product, waarin u bovendien niet of nauwelijks last zal hebben van voetengeuren. U hoeft de sloffen en pantoffels van de warme wol alleen bij uitzondering te wassen, zodat u daarmee een onderhoudsvriendelijke keuze maakt.

Meer weten over de merinowol die we gebruiken en hoe we ervoor zorgen dat we samenwerken met partners die het dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan? Neem contact op, dan vertellen we u graag meer over de manier waarop we daar mee omgaan.