Schaap en wol

Recensies

5
Ben mijn thuiszorg enorm dankbaar, heb nu geen koude voeten meer. Ongelooflijk, dankzij... - Lees verder

Nieuw-Zeeland telt meer dan 70 miljoen schapen, tegenover ‘slechts’ 4 miljoen mensen. De schapen zijn in de grote meerderheid, waardoor het land wereldwijd een bekende en belangrijke producent is van wol.

De beste wol is afkomstig van het Merino-schaap, de koning onder de schapen. De vacht is tot tien keer dikker dan bij veel andere schapen. Wij gebruiken de merinowol voor onze comfortabele sloffen, pantoffels en andere producten.

Koning van de schapen: de Merino

De Merino geldt als de koning onder de schapen. Het schaap heeft heerlijk warme wol, die wij goed kunnen gebruiken voor onze Woollies sloffen en pantoffels. Het schaap komt in Nederland niet of nauwelijks voor en is ook in de rest van Europa niet te vinden.

De kleine en sterke schapen houden van het ruwe en bergachtige landschap van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Ze leven daar van de oorspronkelijke grassoorten, harde bollen en het taaie berggras dat ze als voedingsbron gebruiken. De dieren hebben een dikke vacht en kunnen daardoor uitstekend tegen de kou in het gebied.

Tien keer dikkere vacht: schapenwollen sloffen

Merino-schapen geven dankzij de dikke en rimpelige huidplooien tot wel 5 kilo wol per jaar. De zeer dichte vacht telt tot 50 miljoen wolvezels, tien keer meer dan bij andere schapen. De wol is van een bijzonder fijne kwaliteit, niet in de laatste plaats omdat de dieren inmiddels jarenlang goed worden beschermd.

We maken onze sloffen en pantoffels van merinowol, omdat u daarmee kunt rekenen op heerlijke zachtheid en maximaal comfort.