Dierenwelzijn van Merino-schapen

Recensies

5
Woensdag besteld, vrijdag in huis! Altijd last van koude voeten, verschillende sloffen... - Lees verder

Merino-schapen leveren de mooiste wol, heerlijk voor een paar pantoffels of sloffen. De koning onder de schapen verdient de best mogelijke behandeling, waar in de afgelopen tientallen jaren hard voor gevochten is.

We kiezen bij Woollies voor diervriendelijke wol uit één stuk materiaal, waarbij de wol en huid van één schaap afkomstig zijn (twinfaced). Onze wol is een bijproduct van de schapenvleesindustrie, waardoor we nooit wol hoeven te scheren.

Diervriendelijke behandeling voor de schapen

We hechten veel waarde aan een diervriendelijke behandeling voor de schapen. In de jaren ’90 werd er door andere fabrikanten gebruik gemaakt van ‘mulesing’. Dat moest voorkomen dat vliegen eieren konden leggen in de dikke en rimpelige huidplooien van het Merino-schaap.

Wij gebruiken daarentegen diervriendelijke methoden om ‘flystrikes’ te voorkomen bij de schapen. ‘Mulesing’ is sinds 2010 verboden, waardoor ook andere producenten daar nu geen gebruik meer van mogen maken. Wij onderhouden nauwe banden met onze leveranciers en kunnen op die manier de diervriendelijke behandeling voor de schapen garanderen.

Dierenbescherming: NZ Animal Welface Act

Sinds 1999 worden alle schapen in Nieuw-Zeeland beschermd door de NZ Animal Welface Act. De overheid en SPCA inspecteren schapenhouders en controleren streng op het dierenwelzijn. Dierenmishandeling is strafbaar gesteld en schapenhouders worden vervolgd als zij de schapen niet goed behandelen.

Onze merinowol is een bijproduct van de schepenvleesindustrie. De schapen worden gehouden voor het vlees, waarna wij gebruik maken van de huiden en wol die er overblijft.