De juiste maat schapenwollen sloffen

Recensies

4
Ik werd opgebeld door Anne-Marie om te overleggen over de juiste maat. Goede service, er... - Lees verder

US Mens maatvoering voor schapenwollen sloffen voor dames en heren

Woollies sloffen komen uit Nieuw-Zeeland. Er wordt daar een ander schoenmatensysteem gebruikt dan in Europa. Alle damessloffen, herensloffen en kindersloffen zijn voorzien van US Mens maten of de indicatiematen S, M, L, XL.

Om de juiste Woollies-schoenmaat te bepalen, maken wij gebruik van de schoenmaathulp. Wij adviseren u de volgende stappen te volgen om uw schoenmaat te bepalen:

1. Meet uw voetlengte op de juiste wijze

Bepaal hoe u de pantoffels het meest zult dragen: met of zonder sokken? Als u de pantoffels met sokken aan zult dragen, houdt u uw sokken aan tijdens het meten, anders trekt u ze uit. Pak een vel papier dat groter is dan uw voeten. Ga met uw grootste voet op het papier staan.

Omtrek de tenen van uw voet: pak een pen of potlood, plaats deze op het papier en teken een lijn, die de vorm van uw langste tenen volgt.

Omtrek de hiel van uw voet: plaats de pen of het potlood met de punt op het papier en zorg dat de pen of het potlood loodrecht/verticaal tegen de hiel rust. Teken vervolgens een lijn die de ronding van uw hiel volgt.  

Meet met behulp van een meetlint of een liniaal de langste lengte tussen de twee pen- of potloodstrepen nauwkeurig in millimeters. Controleer of het meetlint begint bij nul. Trek anders het verschil van de gemeten afstand af! Noteer de gemeten maat. Controleer daarna nogmaals de gemeten voetlengte. Komen de eerste en tweede gemeten voetlengte overeen?

2. Ga verder met de schoenmaathulp

Met behulp van de schoenmaathulp kunt u uw schoenmaat bepalen. Kies de voetlengtemaat in de tabel die uw eigen voetlengte het meest benadert. Houd er rekening mee dat de sloffen nog enigzins uitlopen, dus kies niet te snel voor de grootste maat. De sloffen mogen in het begin namelijk best wel strak zitten.

Zit uw voetlengte tussen twee Woollies-maten in en twijfelt u? 

  • Heeft u een brede voet? Kies dan de grootste Woollies-maat
  • Heeft u een hoge wreef? Kies dan de grootste Woollies-maat
  • Heeft u een smalle voet? Kies dan de kleinste Woollies-maat

Twijfelt u nog over de juiste Woollies-maat? Kies dan de Woollies-maat waarvan u verwacht dat deze het beste zal passen. Vervolgens vermeldt u straks - in het opmerkingenveld onderaan in het bestelformulier - uw gemeten voetlengte in millimeters. Vermeld ook als u normale, smalle of juist brede voeten heeft of een hoge wreef. Wij zullen de door u bestelde sloffen / pantoffels van binnen nameten, zodat u de juiste Woollies-maat ontvangt. 

Let op: verwar US-Mens maten niet met de in Nederland/België toegepaste Franse schoenmaat! Als u Franse schoenmaat 7 heeft, dan is deze ongelijk aan US-Mens maat 7 en zullen de pantoffels niet passen. Ga altijd uit van uw voetlengte!

Opmerking Unisex Comfort sloffen: vanwege de beperkte instapwijdte zijn deze sloffen / pantoffels ongeschikt voor mensen met een brede voet of hoge wreef.

Bestelt u schapenwollen sloffen voor iemand anders?

En bent u niet in staat de voeten van deze persoon op te meten? Meet dan de binnenzoollengte op van een paar goedzittende schoenen - met ronde neus - van deze persoon. Kies vervolgens de Woollies schoenmaat, waarvan de voetlengte het meest aansluit bij de gemeten millimeters binnenzoollengte.

Let op: elk paar voeten - maar ook elk schapenvachtje - is uniek
Daarom kunnen onze schoenmaattabellen slechts worden gebruikt ter indicatie. Wij kunnen een exacte pasvorm niet garanderen. Met de schoenmaathulp hopen wij u zo goed mogelijk helpen bij het bepalen van de juiste schoenmaat van uw sloffen / pantoffels. Wilt u achteraf ruilen of retourneren? Dat is geen probleem, want u heeft een zichttermijn van 14 dagen na bezorging.